Autorijschool OP WEG

Rianne van Leeuwen
Peter van Leeuwen

Molendijk 6
3466 NB Waarder

0348 - 502054
06 - 21200998
06 - 23377220

info@autorijschool-opweg.nl

Zie hier onze privacy verklaring

Praktijk categorie B

 

Onze rijschool verzorgt de aanvraag van je praktijkexamen bij het CBR. Als je voldoende rijlessen hebt gevolgd, bepaal je samen met je instructeur de dag en tijd van je examen. Zo weet je als cursist(e) ruim van te voren wanneer je examendatum is. Ook kan er rekening gehouden worden met bijvoorbeeld schoolexamens of vakantie. Je instructeur vertelt je welke gegevens je nodig hebt om je examen aan te vragen. Wel moet je van te voren onze rijschool machtigen om jou praktijkexamen aan te vragen. Dit doe je via de website mijn.cbr.nl met je DigiD. Als je op de machtiging knop drukt, links naast deze pagina, vind je de uitleg hoe dit werkt.

 

GESLAAGD:

Als je bent geslaagd, wordt je verklaring van rijvaardigheid (half jaar geldig) en verklaring van geschiktheid (1 jaar geldig) geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register. De gemeenten en het CBR kunnen in dit register zien of je geslaagd bent voor het rij-examen.

 

GEZAKT:

Wanneer je bent gezakt, bespreekt de examinator met jou en je instructeur welke onderdelen onvoldoende waren. Het uitslag formulier met deze punten kan je instructeur achteraf voor je uitdraaien. Zo kan je samen met je instructeur verder gaan oefenen op deze onderdelen.

 

VIER KEER GEZAKT:

Wanneer je binnen vijf jaar vier keer bent gezakt voor je praktijk examen, kom je in aanmerking voor een nader onderzoek. Dit heet een BNOR examen. Dit examen duurt iets langer als het CBR examen. Zo heb je voldoende tijd om voor aanvang van de rit uit te leggen wat er mis ging tijdens je vorige examen. Ook tijdens de rit is er een mogelijkheid voor een time-out als de zenuwen je even teveel worden.

 

EXAMENVOORWAARDEN:

 

Klik hier voor de examenvoorwaarden van het Cbr.

 

© PetRia webdesign, Waarder