Autorijschool OP WEG

Rianne van Leeuwen
Peter van Leeuwen

Molendijk 6
3466 NB Waarder

0348 - 502054
06 - 21200998
06 - 23377220

info@autorijschool-opweg.nl

Zie hier onze privacy verklaring

Buiten de auto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op afstand: Controleer van een afstand of er geen voorwerpen of vloeistoffen onder de auto liggen. Vloeistoffen onder de auto kunnen een lekkage aanduiden van bijvoorbeeld de olie of brandstof. Vertrek dus niet met de auto voordat je weet wat er aan de hand is.

Als de auto scheef staat kan dit mogelijk een lekke band zijn. Loop dus altijd even rond de auto om de banden te controleren.

 

 

Voorkant auto: Controleer of de kentekenplaat aanwezig is en goed leesbaar is. Of de verlichting heel is en ook werkt. Zorg ook dat de voorruit altijd helemaal schoon is voor een optimaal zicht. Dus in de wintermaanden de hele voorruit krabben en niet alleen het stukje waar je als bestuurder doorheen kijkt!

 

 

 

Zijkant auto: Zorg ook dat de zijruiten helemaal schoon zijn.

Controleer of de (zij)spiegels aanwezig zijn en ook of het spiegelglas

heel is.

Kijk ook of alle portieren goed gesloten zijn.

 

 

 

Achterkant van de auto: Controleer of de verlichting heel is en werkend. Of de kentekenplaat aanwezig is en goed leesbaar is.

Kijk of de achterklep goed dicht zit.

En let op dat er geen losse voorwerpen op de hoedenplank liggen. Deze kunnen bij een frontale aanrijding of heel hard remmen met een flinke snelheid door de auto schieten en zo veel schade aanrichten.

 

 

 

De banden: Profieldiepte van de banden moet minimaal 1,6 mm zijn.  

Er mogen geen uitstulpingen of scheuren aan de zijkant (wang)  van de band zitten. Dit kan een klapband veroorzaken.

Het ventieldopje moet aangebracht zijn anders gaat het gaatje verstopt zitten en kun je de band niet zo goed meer op druk brengen.

De bandenspanning is per voertuig verschillend. Dit getal kan je vinden in het instructieboekje van de auto of bij deze auto aan de binnenkant van het bestuurdersportier.

Let op: een te lage bandenspanning zorgt voor een hogere slijtage van de band en een toename van het brandstof verbruik!

 

 

De rode puntjes die je hiernaast op de afbeelding ziet zijn slijtage indicatoren. Deze zittten in de hoofdgroeven van de band en zijn 1,6 mm hoog. Als je profiel dus zover afslijt dat het gelijk is aan deze blokjes, dan wordt het tijd voor nieuwe banden!

 

 

 

 

 

 

© PetRia webdesign, Waarder